Pregnant obesiti

Saya baru minum air gula. Keputusan Gula saya tinggi..4.9 sebelum minum gula lepas minum gula 10.4 ada x ibu hamil obesiti gula tinggi..ada x pengalaman macam saya ...

3 Balas

Tak pasti soalan awak mcm mana tu. Saiz badan tak melambangkan kencing manis atau tak. Contoh mcm saya ni tak obesiti bmi ok tapi kena gdm masa pregnant dan prediabetic lepas bersalin. Berdasarkan result gula awak, awk dh GDM tu. And bacaan utk org mengandung dh kira tinggi sangat. Tp jgn give up, tunggu dr cakap apa samada awk blh diet atau ambil ubat / insulin. Untuk kawal pemakanan, boleh check post saya kat profile, boleh baca mcm mana saya reverse pre diabetic ya. Jgn give up! Chin up! You can get through this

saya obes berat 124 kg sangkut gdm sebelum minum air gula 5.53 lepas minum air gula normal bacaan 6.6 skrg cek bsp doc suruh makan seimbang

1w ago

sis dah bersalin ke?

sama la saya sangkut minum air gula.. pstu nt klinik akan suh buat bsp.. buat tu bacaan gula sy ok pulak.