Sakit punggung preggy 5 months

Ada tak mommy preggy yg selalu sakit kat bhg punggung esp bila nk bangun dr baring, mengiring atau nk berdiri. Skrg rasa makin sakit kt punggung bila nk berdiri.

9 Balas

Normal. perubahan posture sbb kandungan membesar tu. Saya sedang menghadapinya sejak minggu lepas. Sekarang week 19. Bila saya banyak berjalan & dah kena berjalan kengkang sikit, baru kurang sakitnya😅. Takpelah. dah tak ayu berjalan kengkang pun, asalkan tak sakit. 😆 Petang td riadah berjalan kurang 1km dlm tempoh 15 minit. Jaga posture ya. Patutlah ibu hamil suka pakai baju maxi ropol2. Rupanya supaya tak nampak jalan kengkang. 🤭😅