Baby 4 bulan susah minum susu

Ada tak mommy anak msuk umur 4 bulan lebih.. Makin susah nak minum susu.. Baby tolak pting btol pki lidah nya.. Ada ka kena tukar botol susu.. Atau kena tukar susu tu.. Anak dari awal mnun s26.. Tak pernah tukar lgk.. Ada advise tak?

4 Balas

sama sy tpi lps rendam dgn air pans dia minum mungkin sbb botol berbau dia xbrp selsa cer try rendam botol 5min dlm air panas setiap kl sblm bancuh

Sama la dengan baby saya, dah tukar susu and botol baru pun masih tak nak minum susu.. dia nak puting kosong je.. kita yang risau

12mo ago

betul sis..puting ksong laju dia dpat tngkap.. kita y risau jadi nya

baby pkai puting wideneck ke slimneck? klau najis xde masalah x perlu tukar susu lg.

1y ago

wideneck.. tp da try tukar g slimneck.. sama.. susah nak susu.. najis rasa nya dari awal xda masalah..

sme...maybe baby gatal gusi..

1y ago

harap2 sebab beralih bulan jgak sis.. mgkn dah nak tumbuh gig