Bayi loya & tak nak minum susu

Hi mommy.. knpa ye bayi 4 months tiba2 tak nak minum susu (formula)? baby loya jika masukkan botol dlm mulut.. sblm ni bg susu 2jam skali habis minum.. skrg nk habiskan 1 botol pun amik masa 3/4jam, itu pun kena paksa sbb risau dhydrate.. dr baby lahir smpi ke harini mmg guna susu formula yg sama, blm pernah tukar lg.. patut ke tukar susu lain? #firstbaby

1 Balas

Ada tgk mulut dia x? Kot la mulut dia x bersih.

2y ago

dah sis.. lidah pun kerap bersihkan.. dh bwk jumpa doc, doc suruh try tukar susu.. pun sama jgk ni, loya, tak nk minum susu.. risaunya la