Alahan makin teruk

Ada tak mommies yg dah 11week tapi alahan makin teruk? Sy muntah tiap kali mkn sampaikan kena makan ubat muntah dulu😞 tak daya dah rasanya

13 Balas

Sama sis. Saya masa awal2 trimester xlah truk sangat. Tapi bila nak hujung2 trimester pertama makin hilang selera makan dan cepat rasa loya. So saya amalkan makan on time n dalam kuantiti yg sikit. If rasa loya saya amalkan minum air teh halia untuk buang lebihan angin yg buatkan rasa loya makin menjadi2 or amalkan minum air suam campur halia awal pagi. Perut jangan bagi sentiasa kosong. Kalau xlalu nak makan pun atleast ada kudap2 untuk alas perut