Alahan teruk

Nak tanya, apa ubat yg ok untuk kurangkan alahan?? Alahan sya teruk sangat, sampaikan nak makan nasi pun nak muntah??Rasa badan ni tak bertenaga langsung😓😓#ingintahu #bantusharing

10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Kena try makanan ape yg boleh telan, bihun ke biskut ke buah2 ke. Sbb alahan ni mmg xde ubat dia, saya pun sampai 6 bulan baru boleh makan nasi. Tgok nasi pon rasa loya 🤮

Mcm sye sis… nasi xboleh air kosong pon x boleh.. sy boleh makan biskut je.. kene try and error sis.. sy alahan smpai kandungan 6 bulan

Time 1st trimester memang mostly saya makan buah ja sbb xboleh masuk makanan sampai turun 5kg

haritu saya doc suruh minum air Sunquick,tak letak gula,alhamdulillah lepas tu ok

Cuba minum Jus Mamariam. sedap pun sedap. sy minum kurang sikit alahan 😍. Alhamdulillah

2y ago

sis dah pernah try jus tu?

wahh nak try la,tak menganggu kandungan kan?

hi. refer doc. doc akan bagi ubat sesuai

VIP Member

cuba makan buah-buahan

2y ago

ye memang tak makan masam, sbb gastrik lgi😅

mkn buah delima

jus mamariam sis

2y ago

dh sis, sedap&kita pun bertenaga, jrg2 ad morning sickness