Alahan makin teruk

Dah nak masuk trimester kedua dah. Alahan mcm makin teruk bukan berkurang 😭 meloya teruk muntah muntah. Berat turun sampai 4kg dah sbb tkde selera nk makan 😞💔

2 Balas

itu la pengorbanan kita dear nak jadi seorang ibu. jauh lagi perjalanan awak. nant baby dh lahir mcm lain pula. kehidupan yg biasa awak lalui akan totally berubah 360°. keepedup okay💪. jangan stress. kalau sampai xde energy pergi hospital. atleast doctor boleh drip air. jgn biarkan yea. igt awak bawa nyawa dlm rahim awak. cuba la makan walaupon xbyk. makan sikit tp kerap. baby perlukan nutrisi utk membesar. tak boleh mkn nasi, makan bihun. tak boleh makan bihun, makan mee. asalkan awak makan😊

sye pn sme... smpai tgh trimester 2 bru hilang alahan.. pastu smpai skrg berat tak naik2.. haha tapi alhamdulillah bby, air ktuban smua okey... skrg dh 27 mnggu...