makan pedas

saya pregnant 13week, lately ni suka sangat makan makanan pedas. selalu teringin ja bnda pedas. kdg makan maggi pedas giler, kdg mkn maggi ramen. boleh dikata kan selang seli makan. boleh ke untuk kandungan? ka bahaya? #ingintahu #firstbaby #bantusharing

8 Balas

Sy antara yg sepanjang pregnancy mkn pedas. Ghost pepper ramen lah, pedas giler, masuk 3rd trimester ada promo ayam mcd 3x spicy tu hari hari mkn 😆 dh slmt melahirkan pun, baby pun sihat alhamdulillah 😊 baby tkde ruam apa pun.

Kalau perut awk boleh tahan, takde masalah. Kawan sy masa preggy dulu hari2 dia makan ayam mcd 3x spicy tu. Tak boleh tak pedas. Tapi dia okay la takde ape2 masalah. Macam sy confirm cirit birit 🤣

sy try mkn maggi pedas gile tu..esoknya p klinik check sbb perot saket😂..tapi tak mmbuang😅 suami bletiaq sepanjang jalan dari p sampai balik klinik..slamat takdk pa2😝

kalau boleh elakkan ye sebab akak ipar sya pun mcm awak asik makan pedas² je sekali anak dia lahir tumbuh ruam² merah tu kat muka dan tangan baby

sama la dekat sini hampir selalu makan maggi ramen . tu pun sebab selera makanan yg pedas je . makan benda lain terus nak muntah

Untuk ibu hamil pun x sesuai sngt mkn pedas giler, kot effect pedih ulu hati / gastrik. Berpada2 lah. Kesian kat usus. 😣

kalau saya makan pedas wajib minum susu sekali,,baru sebati dlm perut huhu

makan berpada pada la ye