Teringin Maggi, boleh atau tidak?

Hi mommies, ada tak mommies yang mengidam atau teringin sangat makan Maggi. Saya dh 4 bulan, teringin sangat nak Maggi kari atau asam laksa tapi risau pulak nak jamah 😂😂 #mengidam

Teringin Maggi, boleh atau tidak?
26 Balas

Makan je Tp jgn byk2 Jgn selalu Mcm sy, masa sy takde selera mkn sbb muntah2 sy ada beli makanan segera juga. Org ckp tak elok. Sy tahu tak elok tp sy tak melantak pun. Sekadar mkn als perut dan buat lepas teringin. Apa2 yg tak elok tu semua sy ada jamah klu teringin. Klu teringin sgt la

11mo ago

Itulah, saya terliur betul kalau scroll ig keluar food review yang makan Maggie / Ramen, Thank you mummy ❤️

Boleh je sis tapi saya cadangkan makan dgn buah, serbuk maggi tu kurangkan sikit, rebus mee dia dlu & buang air pertama tu, saya bulan lepas setiap minggu makan sbb teringin 🤣 bulan ni setiap minggu nak makan nasi ayam geprek yg pedas tu pulak 😅

11mo ago

sama lah sis 🤭🤭 baby boy ni agaknya, kuat makan pedas. sy sedang berpantang hari ke 17 hari ni🥰 tapi kene kawal mkn pedas tau sis, macam baby sy effect kuat makan pedas masa mengandung, sekarang mata baby always bertahi 😅😅😅

Boleh je sis buat lepas ngidam. Kalau saya , saya ajak husb makan sekali so saya jamah sikit maggie dari dia. Buat lepae teringin tu je.kekadang kalau saya makan sebungkus saya makan banyak buah2 terus sbb rasa bersalah dngn baby dlm perut 😅

11mo ago

What bagus idea ni, Thank you sis ❤️

Saya masa kandungan baru 6 minggu saya dah makan maggie cup n maggie tomyam. Hahaha sbb tu je makanan yg saya boleh telan. Tapi jgn lah selalu. Kalau makan maggie ni tambahkan ayam sayur n telur. Jgn makan kosong gitu je. N jangan kerap okay

11mo ago

Hehehe tulah saya memang betul-betul ngidam sangat nak Maggi hahaha terima kasih sis ❤️

Saya 4 bulan juga.. dari awal kandungan pun ade je mkan ramen sebulan skali camtu la.. x kerap. Tp saya makan bila husband xde kat rumah la kalau tak mmg bebel je kejenya

11mo ago

Hehehe faham tulah husband pun dh pesan jangan makan nanti takut perut tak tahan, tapi terliur sangat hahaha thank you mommies ❤️

boleh je nak makan. cuma nya makan berpada2. lagipon bukan awak makan hari2☺️. sy pon masa pregnant makan je. ramen la. maggi kari la. maggi tomyam je. apa yg tekak sy rasa nk makan. tapi xde la sampai hari2 sy makan maggi😁

11mo ago

sama2 awak☺️❤️

Saya masa pregnant anak sulung, tgh buat umrah. Dkt mekah makan semua okay. Sampai dkt madinah tekak tak boleh terima. Sepanjang 5hari dkt madinah mmg makan maggie ayam je. Skrg anak dah 3 tahun dia pun suka makan maggie ayam 😂

11mo ago

Wahhh tulah, ramai recommend makan Maggi ayam untuk lepas rasa ngidam, Thank you sis ❤️

Sy mkn je dr mula pregnant.. Ramen, maggi dll.. Cuma bkn hari2 la.. 2minggu skali mcm tu or sbulan skali.. Tp biasanya husben akn buat maggi goreng sndiri tnpa perencah dn kalau maggi sup tu maggi kena basuh dlu sblm masak..

11mo ago

Ramen carbo paling saya mengidam nak try untuk ramen, tapi risau pedas yang amat, maybe letak paste dia tu sikit aje, Thank you sis ❤️

rebus magy tu dulu dan buang la air rebusan prtama (wax).then didihkan air bru msukkan balik maggy..cuba jela utk sedapkan hti makan instant noodle..jgn consume selalu;)

sis kalau saya kan main bedal je apa yang saya nak makan 😂 janji berpada la 😂 saya ni gdm kencing manis tapi bila bedal semua benda manis macam takde masalah berlaku🤣

11mo ago

Hehehe positive nya sis 😂❤️