Boleh ke makan maggi pedas giler?

Assalamualaikum & selamat pagi ibu-ibu! Nak tanya, boleh ke makan maggi pedas giler masa preggy? Saya teringin dari awal, sampai sekarang dok menahan rasa sebab semua tak bagi makan. Tapi saya teringin teroks sampai rasa nak menangis 😭 #firstbaby #17w5d

14 Balas

mkn je lah buat sampai hajat 3 sudu je. 🤭 tak pun separuh mangkuk, tapi get ready lah dgn pedih ulu hati sbb mkn pedas kan. nk lg ok, guna perencah separuh je, tambah sayur, telur, ayam nyum3. Ni gambar saya guna mi cintan kosong tu, buat kuah kari sendiri. Masa tu mmg sy teringin sangat makan megi sampai menangis. 😂😂😂 . lps dah sampai hajat mkn megi, xde sy mengidam2 megi lg.

saya baru makan tadi.. samyang pack kuning tu... licin 😅 makan sulam dgn bubur nasi huhu sbb teringin sangat 😅 tpi sblm pregnant dulu mmg jenis makan pedas tambah samyang x2 dulu.. makan pun releks ja xterasa pedas sgt pun... skg preggy kena makan yg cheese yg kurang sikit pedaas...xboleh la samyang pedas x2 tu.. 😅 alhamdulillah okay.. huhu...

kalau boleh share la makan megi tu dgn siapa2. mkn 1-2 suap dulu lepas tu tunggu ada tak rasa memulas. kalau ok, esok makan separuh bungkus lagi. hati2 mkn benda pedas tiruan mcm tu dia x mcm pedas cili ori. mungkin tekak kita tahan tp x semestinya perut kita boleh tahan

boleh je makan apa2 pun. tp makan pedas2 ni takut kena pedih ulu hati. takut perut awak yg x selesa nnti lepas makan. kalau teringin sangat, awak makan 2 3 sudu bagi lepas ngidam. saya pun gitu, makan 2 3 sudu takat nk lepas rasa je. yg lebih2 tu suami habiskan huhu

baca pun dah terliur😅. preg ke 3 saya suka mkn magie. tp xkerap la. sebulan 2 3 bungkus ja. dpt plak kari. cuma tmbh sayur, telur ka , sosejka. so xde la tumpu pada kuah yg pedas ja

Saya pun sebat jugak maggi pedas ayam bakar tu 😂. Sebab tu je yg lalu time alahan teruk. Tp lepastu haa ambik sakit perut membuang la kita hehe

Kalau ikutkan sebulan skali je. Tpi kalau yg pedas makan laa utk lepas craving tu, risau baby tak selesa kat dlm perut😘

baru makan semalam.. letak perencah ja.. minyak yg pedas tu letak 2 titik ja tp pedas jgk hampeh betoi..HAHAHAH ..

Boleh je makan cuma jngn berlebihan , sy pon kdg teringin samyang makan jgk 😂 cuma kena kawal , jngn kerap

saya tak mkn sbb hb low kalo mkn Maggie..kalo nak pn asal dpt rasa sikit ja tak mon byk