Hb low

Ada tak mommies dalam ni yang tak makan ubat tambah darah tp hb tetap maintain setiap bulan..

2 Balas

mula2 sy mkn zincofer tapi x sesuai.. lepas tu tukar obimin dari klinik swasta.. masa tu hb 9.. kerap kn mkn kurma dan minum air rebusan kurma.. lepas obimin abis 10 bji, sy x mkn ubat da.. then masa bkak buku kt kk, hb naik sampai 11.. lepas bkak buku, dah x amal kn kurma.. hb makin lama makin drop.. sy beli maltofer.. turun 10 ke 9.8.. nurse marah, suruh beli iberet.. sy da beli tapi x mkn.. so skarang tgh struggle naik kn hb balik.. sy x reti telan ubat besar2 ni.. 😅 mcm2 beli.. kurma, kismis, pati delima.. harap naik la balik.. tanpa ubat.. 😪

4y ago

tu la.. last aritu nurse marah.. "awk nk ke kne cucuk bntot".. sedih plak kita.. huuhuuu.. harap mkn semua2 tu nnti naik la.. 😪😪

Kenapa tak makan ubat tambah darah?

4y ago

harap2 naik la sis.. sy pn mcm sis sblm preg tk suka buah atau sayur tp time preg tkde pilihan kna suka jgk..