10minggu 5 Hari

Ada tak kat sini pernah minum susu tetiba perut rasa memulas je. Bila p toilet x keluar apa pun. Tapi asyik memulas je perut sampaikan nak tidur pun tak dapat sebab perut memulas je rasa nak membuang. First time jdi semalam lepas minum susu tiba2 perut memulas je. P toilet tapi x membuang pun. Apa punca jadi mcm tu ya. Adakah susu tu tak sesuai utk saya ataupun ada sebab lain.#pleasehelp #1stimemom

8 Balas

Susu x sesuai tu dgn perut sis.. Tu sebab dia mcm naik lambung,gastrik lbih kurg lh.. skrg mmg dia x buat sis mmbuang..sbb dia bgi efek dulu barulah hari2 sterusnya sis membuang.. Sbb sy prnh mcm ni.sy minum susu ESP soy source tu,sblm preggy xda alahan dan slalu minum..tp bila hamil awal bulan tu sy x boleh minum lgsg..msti akn mmbuang smpai naik asam lambung dlm perut + gastrik.. tunggu sampai 7 bulan kandungn bru brani blik minum sbb itu mnuman utama sy dpt energy booster..syukur alahan tu dh hilang.. Cuba sis makan ostematrix,bntuk pil mnum ngn air.. Dia pengganti susu. 1 pil serupa 1000mg calcium susu kita mnum.. sesuai utk yg x bole minum susu.. InshaaAllah ianya membantu

Saya pun sama, tapi saya jadi cirit birit. Dah 1 minggu dah tak minum susu. Dah kurang cirit, now berak keras pula taktau dah nak buat apa. Rasa masuk angin tu hari hari juga lah

Saya sblm ni berak keras juga, lepas minum jus mamariam najis dh x keras walaupun kadang seminggu sekali membuang.

mungkin susu tak sesuai... saya alah susu lembu, sy akn cirit jika minum susu lembu

mungkin xsesuai dgn perut sis

Mana nak beli ostematrix tu sis.

Minum susu efferty

Minum susu apa tu?