GASTRIK SEMASA HAMIL

Ada tak kat sini alami gastrik semasa hamil ? sy dari awal prgnant smpai skrng 14minggu masih lagi rasa gastrik nii. Sudah makan pun masih rasa gastrik, balik2 lapar pulak tuu. Saya baca dekat google normal, tapi ingatkan dah masuk trimester 2 nii dah hilang. Tapi sama je. Korang pun sama ke ? share laa ? bila agaknya akan hilang. Tak tahan laa perut ni asyik rasa tak selesa.

13 Balas

Smala ni.. Smpi pdih ulu hati.. Tdur mlm tk selesa

3y ago

Pedih ulu hati, dlu sya kurangkan makan mnyak, pedas, mkn bnyak😁 N mkn before mlm. Sbab sya slalu kena heartburn waktu mlm slalu😞 Alhamdulillah lps msuk 2nd trim hilang da rasa heartburn tu yg kerap.

kerapkan makan dlm kuantiti yg sedikit

Blh amalkan ESP shaklee ni...

3y ago

Rasa soya jugak sis...blh campur dgn milo or farmfresh dlm kotak sis...x de masalah sis..blh jer campur dgn oat jugak..