35w

Ada tak ibu² yg mudah menangis/sentap masa mengandung ni ? Bukan manja tapi mcm terasa hati dgn suami bila kita nk tealive tapi ditangguh².. Badan pulak penat masak, kemas ? Ni anak no.3 bukan saja nak mengada kan..

17 Balas

kite first baby for this year , and im 20 yrsold . masa tu bru bru lgi.. teringin nk mkn kedondong tpi hubby terlupa nk cari.. then nngis nngis mcm kena mrh 😂 2 weeks lepas tu.. hubby ckp pampers x berkurang bru ingt yg kite lama x period.. check² rupanya im pregnant 😂 pstu nngis lgi x dpt belangkas.. even otak terfikir, mane hubby nk dpt belangkas sdgkan pkp berjalan masa tu.. but alhamdulillah rezeki bby, hubby dpt jgak belangkas sekor and banyak telur 😍 i love my first experience.

Hormon kita mempengaruhi emosi kita. Perubahan hormon yg berlaku boleh buat emosi tak stabil dan berubah2. Bertabahla kalau tetiba rasa sensitif atau cepat sentap. Saya pun sama, boleh menangis disebabkan perkara2 yg kecil 😥

Sy pn mcm tu.. 😅 kdg2 kalo ada slh sikit.. xde la rs marah ke apa..tp kluar air mata xhenti2...mcm sedih sgt2..xtau mcm mana nk ctrl...ksian kt hubby..tp nk buat mcm mana..xboleh ctrl kalau dh nk kluar air mata tu.. 😅

Sy baru anak 1st tp mmg nmpk perubahan emosi. Sy kerap rasa cepat marah. Benda leceh2 n patutnya xperlu, buat sy cepat mengeluh nak mrh2. Biasanya time petang dan bdn dh start letih.

Jgn kan tealive kak. Saya suami ambil kulit ayam dalam pinggan saya pun saya menangis. Biasala tu kot pregnant. Emosi terlebih sikit.

tu tealive... sy nk mkn kulit ayam dgn nasi , tpi nasi laki abis kn... muncung sedepa merajuk xnk mkn... hahahahahaha sentap giler

Btl tuh sis klw sy nie sensitif tegur sikit nangis tegur sikit mkn hati tengok kartun pun blh nangis x tw sy sendiri x fhm

ank sulung mmg x boleh tersentuh... sensitif lebih.... pregnant yg ni mcm "lantak kaulah" faktor usia kot

Ms peknen kan ank no.2.. ank pun manja skrg.. aduhai. Dah lah lelaki.. nk masuk 5thun dh umurnya.

Saya pun ank 1st skrg ni, suami ckp bnda ngn nada elok pun, saya nanges😂