Sakit tulang pinggul tengah

Ada tak ibu2 yang sakit tulang pinggul tengah? Nak bangun atau time baring nak ke kiri kanan, sakit kat situ.

Sakit tulang pinggul tengah
45 Balas

sy pon sy... menangkap smpai tapak kaki... nk jln, nk bngun berdiri smua x boleh... sy mntk suami urut kn kaki tekan urat tunjang tu sblom tido... bgi dia longgar... tpi yg kt punggung tu.. elakkan ddk atas simen, nk ddk kne alas pape yg lembut.. ddk jgn hempas² bdn.. bhaya boleh jdi lumpuh

saya fikir saya jak rasa macam tu😂rupnya bnyk mamy2 yg merasakan . ya saya sendiri pun sekarang tengh merasa apa lagi bila Buat kerja ,Bila nak rehat mau tidur tu mmg part pling susah nk baring ke kiri ke kanan rasa mcm patah dah blkng saya

sekarang saya tengah alaminya yg ketika ini saya pregnant 23weeks dah..sakitnya nak baring nak bangun..buat kerja2 rumah pun slow jak..x bole nak gerak cepat..ne banyakkan rehat dr buat kerja2 rumah pulak..huhu..sakit sangat...😭😭😭😭

samela skrg dh 26mggu lg sakit....ins lpas bsalin hilang sakit tu...sy pon xpasti knp...dlu mse zman ank Dara pnh jatuh motor Bidan bgthu Tu kesan jatuh motor...setiap Kali pregnant mmg sakit kt situ...nk bersalin nnti lg berganda sakit nye.

Saya.. Sejak kandungan usia 7 bulan dah rasa.. Now tgh preggy masuk 9 bulan daa 😅😅 mmg sakit kalau time baring nk ke kiri dari kanan atau sebaliknya. Even tak boleh duduk lama2, berdiri lama2..

Saya skrg tgh mengalami . Boleh tahan tension jugak sakit kt situ tp bahagian tu x boleh urut ya masa pregnant . Ada risiko kalau urut . Tahan jelah demi anak nnti lps bersalin beransur hilang nnti .

4y ago

Risiko dia boleh jd contraction . Nurse pon ckp jgn urut bahagian abdomen . Klu waktu dh sampai hari sementara tggu bukaan boleh urut kat situ .

saya lepas bersalin sakit kat situ.. aduhh.. nak duduk kene senget.. sakit nya~😂.. saya ikhtiar buat terapi katil ceragem.. alhamdilillah.. kurang dah rasa sakit ni👍

sy skang sdg alami..28 week , terlalu sakit xboleh berjalan dn berdiri duduk pon terasa azab meleleh air mata..perlu ke pergi hospital...skang sy pakai kutsi roda😭

tengah mengalami sekarang 26w.xtahu nak describe Saket bahagian mana n sakit macamana.Tapi sampai beraduh laa kalau nak bangun,nak berjalan atau berdiri.Xtahu sebab.

Tgh alami 13 minggu. Duduk lama tak boleh, nak tidur pun tahan sakit, bila nak mengiring memang sampai kena katip gigi sbb sakit sangat. Tak selesa😖