minyak kelapa dara

ada tak ibu2 yang pernah amalkan minyak kelapa dara. . ok tak ??

minyak kelapa dara
12 Balas

Saya pernah consume ni masa anak ke 2 .. Mmg minyak kelapa dara ni bagus utk melawas kn pembuangan air besar .. Menaikan hb.. Tapi tgo kesesuaian ibu masing2 juga .. Bukan tu sj minyak ni baik utk proses bersalin nanti . Saya beranak normal luka msa bersalin tu x jahit kulit baby tu nampak bersih je. Mmg bagus minyak kelapa dara ni . Bagi saya ok la.. Yg bst rambut baby tu lebat dn hitam..😇😅

5y ago

Sama2 sis

Sy pernah makan. Sebelum pregnant pun memang sy ada masalah sembelit. Bila pregnant lagi teruk sembelit sy, so bila consume ni sy tak rasa makin lawas pun. Sy beli banyak, tapi tak habis makan pun. Atas orang juga ni. Sis try sikit dulu. Jangan beli banyak terus.

Ye sya Amal kn minyak kelapa dara ni time preggy anak ke 3 result nya baby lebih cerah sikit warna kulit nya dr abang dgn Kaka nya

Saya amalkan masa pregnant. Sapu dekat bhagian perenium paling berkesan. Otot bahagian tu jadi lembut, jahitan pun kurang

Blm lg.ingatkn nk minum minyak kelapa dara masuk 7 bln.knp kita x blh mula minum minyak kelapa dara dari masuk bln 6

Xmkn lngsung,,amalkn yg natural lg bgos,,yakin dgn diri sndri

sy amalkan minyak kelapa dara ni. elok.

Saya amalkan bila masuk third trimes

Ok..lncar pembuangan.hb pun ok

Ok. Lawas pembuangan