Gdm moms (kencing manis ketika mengandung)

FIRST PREGNANT Ada tak ibu2 yang pengamalam mengadung gdm , Doc kata sampai 38weeks . Macam mana korang bersalin 38week ? Kene serah diri kan ? Kene induce ke ? Kene masuk ubat ke ? Bersalin normal ke Ceaser ? Berapa lama contraction ? I

12 Balas

sy pun gdm on dc aritu..tp doc kata kalo tak bersalin smpai due date, kena serah diri on due date..Alhamdulillah, sy bersalin masa 39w6d..2pg admit dgn bukaan 2cm, 6.45ptg baru bersalin 😊 takde induce, takde masuk ubat, bersalin normal

4y ago

tak mkn pape ubat sbb gdm on diet control..cuma kena amik bsp 3x sehari..2 hari sekali..dr 38w smpai 40w

Sy mgtt x lepas. Lepas tu kena buat bsp 1st , result pun x cantik. Dktr on ubat.. sy control diet. Bsp kali ke 2 bru buat 29/11 result ok. Dktr xbg tarikh apa2 pun lagi. Sy pun harap dpt bersalin ank ke3 ni secara normal.

3y ago

control mcm mne ye diet. bleh bg tips

Sy kena serah diri bl kandungan masuk 38 minggu... Tp sy xmasuk ubat..tp masuk belon..sbb sy ada masalah semput, doktor xnk ambil resiko msuk ubat..so masuk belon.. Sy gdm ubat dn insulin..

4y ago

Masuk belon , first time dengar ni .. selalu dengar induce masuk ubat je

AlhamdulilH xde kencing manis walaupun ibu ade kencing manis..tapi takut jgk sangkut sbb skrg dah masuk 20weeks..28weeks kne minum air gula lagi😅

sye pun ada masalh gdm...dokto ckap klau dlm msa 36 week mseh tggi gdm tepaksa masok wad 38week tkut bby ada masalah...

sye gdm on diet control.. dc bagi sampai 40weeks.. tpi alhamdulillah 38 weeks dh bersalin.. bru je 16/11 ritu

Sy pon gdm on diet. Dokto bg tarikh due 9.2.2020. Tapi kalau 8.2 tak besalin jugak kene g serah diri

Sy ada gdm..doktor kata bersalin awal 37 week..due date ptt 17/3 nnt...takut mikir klu kena induce...

4y ago

Itu lah sis .. first pregnant ni tak tahu apa2

Saya pun gdm on insulin pakar bagi tempoh 37 weks je klau x serah dri ke pital

4y ago

Sya pun x thu lst kli ckup 38 kne serahkn dri

kena paksa bersalin sbb baby besar.. awal 2 minggu alhamdulilah