Gdm moms (kencing manis ketika mengandung)

FIRST PREGNANT Ada tak ibu2 yang pengamalam mengadung gdm , Doc kata sampai 38weeks . Macam mana korang bersalin 38week ? Kene serah diri kan ? Kene induce ke ? Kene masuk ubat ke ? Bersalin normal ke Ceaser ? Berapa lama contraction ? I

12 Balas

Sy ank 1st dlu gdm on diet...bersalin 38w sbb pecah ketuban...

5y ago

Contraction lama gak la tp x smpai sehari pn...kul 4pg cont main2...kul 10pg cont kuat n kul 4ptg bru brsalin...jln lmbat buka sbb bby 1st kn...

Induce . 2 kali sakit dari biasa