Pampers petpet

Ada tak ibu2 yang anaknya pakai petpet naik ruam panas kat punggung anak? Anak saya pakai petpet baru 3bhari terus kena ruam panas. Sampai x boleh disentuh dgn air langsung. Macam mana cara nak ubat ruam tu ya?

8 Balas

Kulit sensitif tu puan..pengalaman sy, ingatkan masalah pampers rupanya mereka mmg ada alergy dengan peluh sendiri. So every 4 hours sy akan tukar x kira kencing atau pun tak. Lps cuci sy akan sapur sudocream & vaselin..bila ruam dah baik, sy akn sentiasa sapu vaselin jd takde la peluh or air kencing kena dekat tempat sensitif2 tu..bila dah besar ni baru ok sikit alergy tu tp sy keep on sapu vaselin..nak berry2 pun senang jd tak melecet kalau poo2 keras..

Kulit bayi puan sensitif. Pampers pun perlu try and error, puan. Beli dalam kuantiti yang sedikit jika belum tahu keserasiannya. Cuba calamine cream yang boleh didapati di klinik atau pun sudocreme. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

guna nappy cream.sy guna nappy cream anakku.pureen pun ok jg.baby sy pakai drypers.nk lg ok jenama merries.lembut sgt n baby kncing byk pun dia dry je.hrga merries boleh tahan jg tp bgus.

baby sy pkai petpet..Alhamdulillah ok...sy rs mgkin kulit anak puan terlalu sensitif. .jd kena tukar diapers lebih kerap dan pakai nappy cream.. 😊

anak saya pakai petpet ok jer . try la diapers yg lg lembut mcm huggies or drypers tp yg premium tu

dulu ank saya yamg first pun mcam tu ruam merah sapu guna zwitsal baby cream alhmdulillah ok

Guna sudocream mmg bgus cream ni

sy pkai ok