Ruam panas bayi

Hi sebelum ni anak,saya bagi dia pakai bedak sejuk tiba2 naik ruam banyak macam ni.Mungkin tak sesuai kot.Ini kira ruam panas ke macam mana ke bedak sejuk tu tak sesuai.Ada tak ibu2 kat sini tips nak hilangkan ruam ni #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #firsttimemom

Ruam panas bayi
9 Balas

baby saya pun centu.. naik bintik2 merah pastu merah tu dah takde tapi tinggalkan kesan bintik2 banyak.. punca dia saya tak buh pape pun.. mandikan dia mcm biasa, pakai barang mandi baby.. brand baby johnson, brand pureen, brand dypers (sample punya) , brand carrie junior (sample punya).. waktu awal pakai tu takde pun naik.. sepanjang hari mmg takde kesan terus naik.. tapi bintik tu akan naik esok pagi.. boleh dikatakan masuk esok hari je mesti akan ada tempat baru naik bintik

Saya letak krim nappy rash kat ruam tu. Dia mcm kurangkan sikit. Tp lepas beberapa minggu dia hilang sendiri

Hi sis buat masa ni jgn bg baby pakai bedak apa2..tkut tak sesuai..kulit baby masih nipis dan Halus kan

Guna lotion ni, anak saya 1bulan 17hari kena ruam kat leher saya sapu 3hari dah hilang

11mo ago

Pakai strawberry sesuai utk kulit bayi.

sama mcm anak sy. Dr pakar x Kasi pakai apa apa. nt akan hilang dgn sendiri katanya

Bancuh tepung ubi letak dkt ruam tuh buat mcm bedak sjuk insyaAllah bksn sis

11mo ago

betul, mak mentua saya buatkan dekat anak, cepat surut ruamnya

biar je jangan letak apapa. biasa lah cuaca panas. nanti hilang jugak

kerap lap bahagian yg ruam dgn kapas dan air suam..

11mo ago

Terima kasih cadangannya sis 🫶🏻

Pakai strawberry sesuai utk kulit bayi.