Mengidam benda yg tak boleh nak telan

Ada tak ibu² kt sini yg mengidam benda yg x boleh makan? Seksanya rasa . Nak sgt mkn nasi kerabu tapi tak jenis tak boleh telan nasi .. hmm pening dh encik suami . Confirm nti dia yg kena habiskan mknn tu

2 Balas

saya. sepanjang mengandung saya takleh makan nasi, takleh yg bertumis/goreng, takleh roti, biskut, kacang. banyak benda ngidam tapi mmg takleh makan. apa yg saya buat ialah kuatkan mindset yg saya tak boleh makan, saya fikir ramai lagi luar sana yg tak dapat makan jadi saya tak nak membazir. membazir amalan syaitan. lepas tu saya buat list tiap kali saya mengidam sesuatu. lepas bersalin je saya buka balik list tu dan cuba penuhi apa yg saya mengidam tu 😁

1mo ago

emm seksa rasa kn? mcm sy buah je boleh mkn . mkn roti pn rse mual tp pksa kn jgk sbb nk kena isi perut jgk . tp menarik jgk idea tu , buat list . hehe nk buat jgk la ..

sis macam sy skrg ni 😭😭 takleh telan nasi , rasa nak nangis sbb perut lapar.. bila jamah roti / buah buahan , dia kenyang sekejap jeee 😔😔

1mo ago

emm kan? sy pun mcmtu sis . sbr jela kan ? roti pn sy x lalu nk telan sis , pahit tekak . buah ok la cuma emm mcm sis kata , knyang kjap . mudah2 han cpt la selera dtg balik