Pertumbuhan baby terbantut

Ada tak ibu2 kat sini scan 36 minggu lepas tu doktor bagitahu perkembangan baby dalam perut terbantut dan paksa bersalin 37 minggu.. boleh kongsi pengalaman tak? Rasa down sangat 😭

4 Balas

saya pun tengah risau sebab doc kata baby kecik.Semalam dalm scan tu 28w tapi sekrang saya dah 30w berat baby baru 1.2kg je doc mintk prgi scan lagi minggu depan😌,harap berat dia bertambah dengan cepat. Anak first saya tkde plak masalah mcmni semuanya okey. Kalau baby kecik memang kena bersalin awal ye?

brp kg doc scan bb..ank sy dlu pn scan slow je progress die dlm perut..mse doc scan 35 mnggu dlm 1.8..pastu scan smnggu blk 36 mnggu pn same 1.8..x pakse besalin..mse 36 tu perut asyik mngeras..n besalin neutral..kuar 2.3kg..pnjg 45 je..tp skrg dh nk msk 5 tahun..besar mcm ank2 y lain je

Ala takpela sis. Jgn over think. Kkk sy pun ada experience baby x membesar then dia pun kena bersalin awal juga. Skrg anak dia punya perkembangan dh normal. Nanti kan lps bersalin kita bg dia susu lpstu start 6mths dh boleh bg mkn.

Macam cousin sy doc kata baby dia kecik masa 36w rasanya, so terpaksa jugak bersalin. Tak tahu la sbb dia suami isteri mmg jenis kecik2 orangnya. Bila anak lahir pun kecik je. Skrg dah 8 bulan gemok dah anak dia sbb nyusu je 😁