Pakai Makeup

Ada tak ibu pregnant yg suka melaram pakai makeup & contact lens? Ada effect tak kat baby?

10 Balas

Saya ada pengalaman masa pregnant tahun 2019. Tak pasti benda ni betul ke tidak. Masa pregnant haritu, suka pakai eye shadow merah pegi keje. Setiap hari la pakai. Pastu bila baby lahir, hari pertama dia lahir tu ada tanda lahir merah dekat kelopak mata dia sampai baby dah 2bulan ni. Sy pun tak pasti ada kaitan ke tidak dengan pemakaian eye shadow sy pakai masa pregnant tu. Takut isi kandungan eye shadow tu tak sesuai utk org pregnant sebab akan beri kesan pada baby.

Pakai skincare products & lipstick je. Effect pada baby tu kena tgk ingredients produk yg kita pakai. Kalau kita pakai kat kita pun ada effect, mgkn baby blh kena sekali.

4y ago

Ya betul sis. Bahan yg terkandung dlm produk tu kena ambil kira jugak. Memang akan terkesan pada baby.

ada. mata anak bola mata hitam besar mcm doll sbb masa preggy suka pakai lens big eyeb warna black😅

Mcm kite pkai totally Mary Kay skincare & makeup ..so tak risau bila preggy pon 😊

Ada..mata baby jdi biru klu ibu pkai contact lense biru😁

4y ago

Ye btl😜nk ank mata cekelat2 pkai la contact lense wrna cekelat🤣

Makeup sy tak pasti. Cuma kalau skin care, jangan pakai yg ada Retinol

Saya pakai krim je. Toner tak boleh pakai

Sy pkai makeup masa preggy..

Mane ade pape laa 😂

Xde ape la