hi mommy boleh tak pakai makeup? confius ni dalam appsni takboleh pakai makeup.

kitanya suka sangat makeup tapi makeup semuanya yg local brand from okaya bellaz 1mm bihan anas comatic cubremi dan alha alfa. mohon mummy semua tolong beri penjelasan🫠#SeriusTanya #newmom

3 Balas

Boleh sis tapi cari yang safe for pregnant mommy. Kalau saya pakai yang jenis biasa2 je dulu mcm wardah, silkygirl tu. Local yang tak masuk drugstore saya tak berani sbb kadang local product diorang tak betul2 declare ingredient dia satu2.

Boleh pakai as long as awak study ingredients dia. Kalau ingredients yang di pakai pregnancy safe, teruskan pakai. Tapi kalau awak tak tahu dan was2, elakkan ya.

ada penerangan ke atas sebab apa takboleh pakai makeup? selalunya dari bahan bahan kosmetik. kalau safe untuk ibu pregnant, okay je.

3w ago

ni sis