Pil kalsium

Ada tak ibu pregnant makan pil kalsium ni? Brand obical. Apa rasanya pil ni? Sy baru nk cuba makan

Pil kalsium
13 Balas

Saya pun makan ni. Tak rasa pape langsung. Tapi tablet dia besar segedabak 🤣🤣🤣 skrg kandungan dah 19weeks. Baru start last week. So Tak nampak lagi kesan dia. Amek ni Sebab tak minum susu hehe dr suggest amek ni…

Tak rasa apa. Gynae saya yang prescribe,9 jadi saya pun ambik je lah. Sepanjang pregnancy, takde rasa sakit sakit badan yang melampau

Tak rasa apa2 sbb telan trus.. Dr prescribe sbb slalu cramp kaki teruk..makan ni ok trus..sbb sy kurang minum susu kdg2

Xsure brand ni tp sy makan calcate (ye kot ejaannya) 300mg. Anak first pun doc prescribe yg ni. So far ok

Sy mkn ni pair dgn obimin pluz, xpenah sakit tulang blkg, tdo pun lena je, mmg bgus ubat ni 😊

ada dapat sample pil ni tapi nurse tak bagi mkn dulu, sebab kk da bekalkan yg klinik punya

1y ago

sory nk tnye, minta kt nurse ke utk pil tu, ke ckp mcmne supaya Dr bekalkan.. badan mula terasa sakit2, minum susu xblh masuk ..

Takde rasa apa okay je. Sepanjang saya pregnant makan nie alhamdulillah takde cramp

1y ago

Takde pulak. Okay saja sepanjang pregnant. Saya makan sebab saya gdm, makan nie takperlu minum susu dah

Pernah makan. Gynae prescribed lepas bersalin. Tapi tak ingat rasa apa. Sorry😅

1y ago

Tak da rasa apa2… sbb kene telan je

Sy pun ambik pil kalsium.. Sbb tk minum susu.. Sy ambik pil kalsium dr shaklee.

1y ago

1 je sis.tp 2 pun bole

xde rasa pape pun…telan je mcm biasa saya pun mkn ubat ni 😁