minum air gula

Ada tak dlm.group ni high bp on ubat setiap hari macam saya 22/1 ni kena minum air gula tapi nurse suruh puasa boleh ke saya mkn ubat lagi 1 urine sy pun tak berapa ok sy setiap kali ada chek up kk pagi tu saya minum air masak bebyk baru urine sya ok tapi risau 22/1 tu sbb kena minum air nurse ada pesan jgn minum air byk sgt..

2 Balas

Kena puasa mama. Air masak kena amalkan minum banyak setiap hari. Itu utk membantu baby kita juga drpda kena penyakit dr kita. Air gula, klu ada byk gula dlm badan,ianya akan detect after 2 hour ambik darah yg kedua. Sbb pertama tu, gula normal dlm darah kita. Yg second tu mereka akan ambil samada awak ada kencing manis atau tak

Sy esok kena air gula..sma mcm sis..sy klu kurg air..kna kncing ktor.nk mnum byk2 esok tkt xboleh ..dh tu cmna eh😢

4y ago

Oo..sy dah minum air gula nasib baik nurse kk x srh kencing ke apa sbb sy bagi tahu awal2 sy x minum air..puasa diorgcek bp pastu minum air gula tu je