Gestational Diabetis Mellitus (GDM)

Ada sesiapa yang pernah alami risiko kencing manis semasa kehamilan?? Boleh kongsi cerita atau pengalaman anda dan keadaan bayi anda semasa dan selepas kehamilan.

2 Balas

Saya kena gdm tapi on diet control...bab ni kena strict sikit sebab kalau tak kawal nnt baby besar...n risiko utk gdm tu kekal after deliver...but baby saya lagir 3.15 normal n xda mslah lain

Sya kene gdm masa pregnant. So far ok je. Xde masalah pon. Cuma kawal pengambilan gula je la. Pastikan masa buat BSP tu x melebihi dari yg di tetapkan.