baby kuning

Ada sesiapa tau ke bila czer, anak tak kena kuning.. bila bersalin normal bby kena kuning? Fakta ke mitos? Ada pengalaman?

29 Balas

Mitos. Semalam nurse bgtau yg baby sy kemungkinan kena kuning sbb jenis darah sy 0+, dia siap bgi tips bykkan byk air susu badan dgn baby masa dia lahir nnti, itu sj ubat semula jadi utk sakit kuning..ni la buat sy mkin nervous..

5y ago

Sye pon darah o+.. Anak 1st 15hari kuning.. Anak 2nd sebulan smpai jumpa pakar.. Kne bnyk susukan baby bio dye popo banyak2.. kite pon kne pantang makan..

Saya bersalin czer . Anak sya kena kuning smpai 15 hri . Sbb darah sya , darah O dokter ckp mmg susah nk turun kuning klau drah O dn mmg risiko kena kuning tu tggi .

Mitos..... Normal ke czer ke ank bpontensi dpt kuning jugakk.. Kuning ni xslap sy dri darah.. Kalo darah o mg snang kne kuning.. Wallahualam

Jaundice ni dia xkira czer or normal, sy czer ank sy ada jaundice, sepupu sy bersalin normal pon anak dia ada jaundice jgk.

takde kena mgena dgn cara kita bersalin pun..ada je yg bsalin czer, bby kena kuning jugak..bezanya kuning tinggi n tak tinggi je

Masa sy pergi breastfeeding talk hari tu...nurse cakap yg czer baby dia lagi mudah untul jaundis tu naik...lagi2 yg darah O.

Mitos je tu. Sy bsalin czer, kuning je anak. Nseb baik xtruk sgt kuningnya. Kat hosp pun ramai je bsalin czer tp anak kena kuning

Mitos. Anak saya 2,2 bersalin czer. 2,2 anak ada kuning. Kuning xde kena mengena dengan bersalin normal @ czer

Sbnrnye xder guarantee pun lahir czer anak x kena kuning.. ada je baby lahir czer kena dmam kuning

mitos. klau sy tahu baby takkan dpt kuning melalui czer baik saya request czer. ! tak gitu.? hehe