Parents darah O

Parents yang darah O tinggi kebarangkalian baby kena kuning tinggi? Betul ker? Fakta atau mitos?

29 Balas

Mcm sy dgn bby, sy darah O.. Bby pun drah O.. Kuning agak teruk sis.. Mkin hari mkin naik wlau pun kerap bg susu bdn.. Last2 kene warded dgn bby sis... Sorry lari topik.. Ingt lg mse kt ward ngn baby, pagi tu nurse pgil utk cuci kn luka jahitan.. Sbb kasar sgt nurse tu cuci smpi jahitan terbuka.. Setiap masa seksa menahan sakit... Hmm serikk... Mybe sy yg malang kot time tu nurse tu tgh stress ke ape ke kn.. Die tekan kebawah terus rse pedih.. Bila tgk sndri rupa nye jahitan tbuka.. Nk duduk sakit jalan pun sakit...

sy ibu berdarah o+. baru je lahirkan baby sebulan lepas. anak sy mmg kena kuning. tapi walaupon sy diberitahu baby akan prolong kuning, dgn susu ibu yg kerap(sejam sekali & kejut baby),dgn bantuan lampu photo.. dlm ms 3 hari je baby dah turun kuning dgn sgt banyak. so bagi je susu kt baby, biarkan dia berak banyak. kalo rasa susu badan still tak banyak sebab awal lagi, topuplah fm skit.

klau nak elak kuning 9 bulan dh start mkn anggur hitam hari2., delima and air kelapa. inshaAllah. menjadi .. bukan xde trus kuning tu. ad tpi x tinggi. sy pum drah O. doc pum bgthu cmtu. tpi sy x anggap mnde tu serius dan x anggap mnde tu remeh. at least kite ikhtiar 🤭🤭

Mintos je tu...x der kaitan pun...sy darah A..suami darah O.. tapi kuning teruk..sampai prologue jaundice...BBY hmpir 3 bln baru ilang kuning nya😅😅😅..semua atas pemakanan semasa mengandung...

Saya okay je 😂darah o jgk tapi ank xde lak kuning ..stat hamil saya minum air msak n air nestlé bliss 2 ...hari2 kau 😊botak kpale laki aku 😆😆 n skrg tgok air bliss mesti nak muntah ..

macam saya and husband dedua darah O. anak almost suspect prologed joundice tapi keep on bf je sebab dekat dua bulan juga nurse cakap nampak badan warna kuning tapi bacaan tak tinggi pun

Fakta. Anak pun mesti O. So kuning will be a bit longer. Jangan isau, kuning or jaundice nih normal. Keep breastfeed your baby. That’s all.

saya dan suami o jugak tp ank 1st lahir xde kunin lgsg smpi nurse tnya mkn ape..entah apa yg mkn pn xtau,sume tibai😅😅

mak sy darah O, tp dia ckp msa beranak kt km 2brdik, xda mslh kuning terok...kuning biasa ja...xpyh p klinik atau hospital pun...