Ubat Duphaston

Hi. Ada sesiapa pernah makan ubat ni? Pregnancy makin kuat and survived tak? ?

Ubat Duphaston
18 Balas

Duphaston ada 2 fungsi. Kalau rahim tu kuat dia akan tolong. Tapi kalau takde rezeki dia akn tolong keluarkan dengan cepat. 1st baby dr bg ni jugak. Tapi takde rezeki. 2nd baby pun dr bg ni. Alhamdulilah dah 8 bulan skang

Sy mkn ni time pregnancy ke 3, bkn rezeki, sbb kantung kosong.. diberi lgi time pregnancy ke 4 dan ke 5, still mengalami keguguran... yg terkini, kandungan ke6, syukur skrg dh masuk minggu ke33..

saya pun makan jugk masa 1week until 5week makan..time nk pi umrah,kuat kan rahim .. Now, i dah stop .. Sy makn hari tu, mual jugk ar .. Elok and wlpun mahal harga pun ..

Sy dbekalkan doc ubat ni mase awal pregnancy.. Alhamdulillah spanjang pregnancy smpai skrg dah 3rd trimester xde sebarang masalah.. Highly recommended ❤️❤️❤️

Sy makan since 5weeks. Skrg dh 9weeks. Sbb ada sejarah gugur. Bila tau pregnant terus gi klinik n doc bg ubat ni. Tp still ada spotting brownish. Hrp² baby sy kuat la.

Bergantung. Kalau janin x berkembang elok, makan ni pon takde effect. Sbb bleeding bukan sbb rahim lemah. Tp sbb janin x berkembang elok. Kunfayakun.

Sye amik ubat ni mse 6w sbb ade kuar spotting. So far sehari je spotting then stop. Alhamdulillah kandungan da msuk 16w skarang.

Sy ambil ubat ni masa minggu ke 7, tu pun doc yg bgi sbb ad bleeding masa tu.. Alhamdulillah,skrg kndungn dh 22 weeks.

4y ago

Sme. Skrg dh 37 mggu dh.

Sya pun makan juga ni masa kandungan 6w sbb tumpah darah , alhamdulillah sekarang tengah menunggu hari nak bersalin 😊😊

Ini untuk stop pendarahan. Kuatkan rahim.. tapi kalau dah ditakdirkan sampai di sini saja bertahan. Tetap akan jatuh juga.