29w kontraksi 5minit sekali..normal ke?

ada sesiapa pernah kena?

2 Balas

Sy pernah kena masa tu 28w..setiap 3min kena 1hari jg..ingtkn false contraction..xtahan sgt smpai tarik sakit pinggang n punggung..then pergi hospital..doktor takut treatend prematured.buat ctg n check smua..doktor cucuk dexa utk matangkan paru2..takut prematured baby.Alhamdulillah baby kuat..masih bertahan..skrg 37w 5day.1st baby

Kalau duration contraction singkat n makin kerap lebih baik segera ke hospital.. Risau kalau jd apa2 nnti