Contraction

Assalamualaikum. Nak tnya,ada tak ibu2 kat sini yg 37week. Kontraksi ada ritma. Dtg 10-5minit sekali. Tapi tak berapa sakit. Perlu ke hospital ke.

5 Balas

Sy last week 37weeks ade kua mucus plug , perut mengeras kerap and cm senggugut skit tp g hospital dr ckp bkn contraction lg and drg suruh balik dlu.. sb bukaan pn blm ade tp tu still tanda dkt nk bersalin.. cume lepas dr check bukaan mmg normal akan kua lg lendir semua.. then die nasihat kalau kua darah mcm period/ sakit contraction kerap/ turun air terus ke hospital

try pergi hospital atau klinik swasta yg ade buat VE, check bukaan.. anak first sy dah 6cm pun xde contraction.. anak second dah pergi check bukaan dan ctg kat hospital.. ada contraction lemah.. tp belum ada bukaan dan tanda.. so utk kepastian pergi je check.. 😅

dah pergi hospital hari tu. xde bukaan lg . tp doc ckp itu pun tanda2 bersaalin. klu kontraksi mkin sakit dan mkin dekat atau keluar lendir berdarah ke hospital cepat2

Hye saya dah 37week 4 days tak pernah lagi rasa contraction, kdg tertanya tanya macam mana contraction tu dtg sebab takde rasa lagi

kira kekerapan..klau makin kerap sakit prgi hospital terus..