Contraction palsu setiap 5minit?

Hi mommies, siapa ada pengalaman bukaan dah 1cm tapi discharge sebab takda contraction dah tapi dekat rumah contraction palsu mengeras kerap kerap, mula mula 10minit sekali lepastu dah 5minit sekali. Ada sesiapa boleh share dan jawab?#SeriusTanya #firstmom #ingintahu

2 Balas

saya🙋 tp time discharge tu tiada bukaan .. balik rumah kurang 24jam dtg contraction stiap 10minit+- .. sy chill2 dulu sbb time tu siang lgi, tp dah prepare utk masuk wad semula, terus ajak husband kluar pusing2 cri mkn, n nak byk berjalan, sbb awal2 tu xrse lgi sakit even ada contraction, msuk ptg tu lpas asar bru rse sakit, isi perut dlu, terus gi pac sblum maghrib, bukaan 5cm .. terus nurse prepare lr n 11mlm baby kluar 😁 sis klau boleh bertahan lgi, mlm ni ajak la husband jln² tgk baju rye ke 🤣🤣 boleh cptkan bukaan tu

kalau boleh tahu sis warded sebab apa? masa dtg contraction setiap 10minit tu kan, contraction palsu yg cuma membatu ke atau ada sakit dekat mana mana? fuhhh sy jadi seriau pulaaa baca dri takda bukaan jadi 5cm😭😂😭😂

1mo ago

boleh dh tu sis bykkan berjalan .. sy pun ikhtiar je mne yg sy thu .. xsgka secepat tu jln buka