Cepatkan bukaan bersalin

Ada sesiapa dekat sini pernah amalkan minum air milo + mentega? Betul ke cepatkan bukaan bersalin? Boleh share tak waktu bila sesuai utk minum?

25 Balas

Tak pasti la byk sgt petua sbnr nye cume try n error mne yg berkesan utk kite..klau sis, bese nye dr ank 1st smpai ank ke3 sis just amalkan doa nabi yunus, byk kn pergerakan, n hjung2 trimester tu sis krapkan bersama dgn suami itu je.. alhamdulillah tige2 ank mudah je bukaan n skit contraction pn xlame.. xpasti la btol ke tidak atau myb sbg asbab je..smua nye atas kehendak Allah swt..kun faya kun..byk kn doa..minta maaf pd suami, ibu bapa n kwn2.. mnta mereka doakan permudahkan proses bersalin kite insyaAllah mudah berslin..

4y ago

Iye..wktu pregnant ni perkara2 negatif kite ignore je... Jga aura positive kite ?