Cepatkan bukaan bersalin

Ada sesiapa dekat sini pernah amalkan minum air milo + mentega? Betul ke cepatkan bukaan bersalin? Boleh share tak waktu bila sesuai utk minum?

25 Balas

Sy xde plak bt benda pelik2 nak cpt bukaan. Huhu. Sy bykkan jalan, naik turun tangga, exercise. Masa induce, bukaan sy maintain 1cm sahaja beberapa jam. Sy buat squat and mencangkung banyak2. Alhamdulillah lepas tu check dah 4cm ? kemudian teruskan swuat dan mencangkung.... Suami pegang tangan. Kita berpaut kat tangan dia dan cangkung utk stay balanced. Haha. Lepas tu alhamdulillah fully dilated. Sbb doktor ckp anak sulung ni kalau induce pun belum tntu bukaan boleh ada huhuhu.. alhamdulillah semuanya lancar