2nd trimester & Alahan

Ada sesiapa berpengalaman seperti saya? Alahan sampai ke 2nd trimester. Sakit nya perut bila muntah. Sampai keluar air mata dan juga terkencing. Ada apa apa tips yang boleh dikongsikan untuk menghilangkan atau mengurangkan alahan ini? Letih dan sakit sangat dah perut disebabkan muntah.

2 Balas

saya sampai 3rd trimester pun muntah. kena tahu jgk apa yg trigger muntah tu. mcm saya bau masak goreng semua mmg tak boleh sampai 3rd. so saya elakkan. tips dia elakkan je apa benda yg boleh trigger muntah. bila terasa mcm nak muntah, cuba buat deep breathing utk kawal pernafasan. bagi saya menjadi

saya masa 1st trimester tkde selera makan, msuk 2nd trimester ni pagi je mesti muntah smpai sakit perot sy. berat pun turun. haih tktau la mcmne nk naikkn berat sbb selera pun kurang lg😭😭 org ckp 2nd trimester da tkde alahan, sy mcm mkin terok je🥲