demam kuning

ada sapesape tahu tak cara nak hilangkan kuning baby dengan cepat

15 Balas

Cara terbaik adalah beri sepenuhnya penyusuan pada bayi.. Kebanyakan jaundis berlaku majority pada baby girl.. sebab baby girl ni suka tido.. Jadi peningkatan bilirubin dalam darah akan berlaku.. tiada cara yg baik selain meletaknya dgn bantuan lampu fototerapi..penyusuan non stop harus dilakukan.. X kira baby girl or baby boy.. kebykan nya lepas lahir mesti akan berlaku..ia berkaitan dgn hati masih x matang.. So..kepada ibu2.. usaha la menyusu baby secara exclusif utk mengelakkan berlaku demam kuning yg berlarutan iaitu prolong jaundis.