Anak kuning saya kuning sampai 300 pebih Sapa ada pengalaman dan cara nak hilangkan cepat berhasil?

Anak kuning

4 Balas

Ada bwk pegi klinik kan ? Sepatutnya kalau tinggi mcm tue bacaan nya, mmg kena warded da . Lebih baik mcm tue, sbb dia ltk baby bwh phototherapy utk turun kan jaundice . Kerapkan bg susu n ada doctor suggest top up dgn formula . Apa2 pun refer ke doctor n hospital utk lebih slmt.. Sbb kalau di biarkan lama, ada side effect jaundice pd hati baby ..

10mo ago

Baby saya masa keluar hospital tinggi lepas tu kena tahan 1 hari and lepas tu boleh balik lepastu refer kat klinik biasa,lepas balik rumah kuning tinggi balik p 203 and nurse tu sarankan kasih susu badan atau formula,setiap 2 jam sa kasih bangun untuk kasih susu dia sampai saya dengan husband tak cukup tidur nak p klinik,klinik baru tidur hahahha,So far kuning baby sa makin turun lepas tu,sampai lah skarang kuning sa baru kena off yg 30 hb ni,memang bersyukurlah sangat,

baby sy dulu 200 dah kena warded. anak 1st 300 lebih bacaan warded 4 hari baru turun kuning duduk bawah lampu. anak 2nd sehari ja masuk wad. anak ke 3 ulang alik p kk ja ambil darah

Susu kerap. Baby tidur pun kena kejut untuk Susu kan. Bilirubin yang menyebab kan jaundice hanya keluar melalui poo poo. Kena byk susu So byk poo poo

Sis.. Lpas mndian baby try bilas ngan air cap bardak.. Bnyi mcm. Xlogik.. Tp alhamdulillahhh.. Ank2 sy ank2 buah sy smua jd