Apa punca tak lekat?

Ada punca2 ke kenapa kita tak lekat untuk mengandung? Sedangkan time subur, dah betul2 merancang ?

23 Balas

Kadang tu hormon x baik.. keadaan kesihatan badan pun bole jadi sebab x lekat.. kalau badan dlm keadaan trlalu memanjakan diri asyik2 tidur dn malas bergerak pun boleh jadi sbb x lekat.. sy dulu rasa perut buncit sbb usus byk simpan toksik smpai ingtkan dah lekat, tau2 tu semua dari hormon x bagus lepas tu x aktif, senaman perlu.. tau2 lagi satu, kurang minum air lepas tu toksik byk dlm perut.. sy pun apalagi, p cek ingtkn ada baby tau2 najis tu byk dlm usus(sorry ktor).. dktor ckp sabar dn hmpir ktwa kn sy sbb sy ingt mngandung bby.. sy dari stres selalu terus rasa malu.. bila dinasihatkan jadi lebih aktif n jaga ksihtn, baru la sy ada rasa semangat.. siap dctor suggest minum fibre detox.. sy pun minum la dn buang stres2,rajin2 begerak.. alhamdulillah slps bbrapa bulan lepas tu, lekat.. masa tu pun x expect.. inshaaAllah bergantung usaha dn ksihatan dalaman kita.. juga rezeki Allah bila Allah mahu beri.. jgn putus asa ya💪