Anak pertama

Ada kemungkinan tak bersalin anak pertama tanpa koyak atau jahitan? Dari pembacaan semua kata anak pertama mesti akan koyak banyak. Seram pulak

3 Balas

sy anak 1st tak koyak. tapi dokter gunting n jahit. better gunting dari terkoyak sendiri. jahit pn kemas je. yg penting ape² jadi pun jgn angkat punggung. sy dokter bgtau dlu dia nak gunting, tp xde rasa ape² pun. xsedar pn bile dia gunting tau² baby da keluar. sy plg seram bab jahit tu, tp alhamdulilah jahit pn sy xde rasa apa². jgn risau ye mummy. cuba bykkan urutan perineum dan minum myk kelapa dara utk bg lebih smooth. moga dipemudahkn.

Hi sis, ank pertama selalunya doktor akn buat episotomy n jahit.... utk kelahiran seterusnya bole request from your doctor utk xnk ada koyakan...

5y ago

Boleh request? Kalau tak request dia akan gunting ke?

Sy anak pertama tiada koyak dan tiada jahit. Baby lelaki, 2.62kg.