First time

Ada ke yang kat sini pregnant 5 weeks tapi pregnancy test masih -ve tapi simtom2 pregnant dah ada. #pleasehelp #1stimemom #firstbaby

6 Balas

Same ngan sy sis, sy last period 14oct. Ni dah delay 13hari period. Ikut kiraan klau preg dah 5weeks. Bile check upt asyik negative je. Simptom x yah ckp hari2 rsa sakit sengugut cramp bwah perut. Skg ni sy nak tggu seminggu lg utk check upt blk 😌 semoga kita semua diberi rezeki ibu2 🥰

3y ago

Semoga ada rezeki kita. Aamiin InnsyaAllah

tak boleh nk bergantung pada simptom2 pregnant semata. cuba tunggu lg seminggu dua utk repeat upt. kalau sama juga negatif, boleh jumpa doktor utk check beta HCG just in case tk dpt detect guna upt. tu je cara nk tau betul atau tk pregnant.

3y ago

Okk2 baik, sebab memang dah reda lepas operation tahun lepas. Bulan 7 dah mula jaga makan dan buat senaman sikit. Kat tempat kerja dan rumah memang takda stress. Badan rasa ringan dan aktif sebab memang kerja lasak. Bila rasa letih melampau dengan rasa mengantuk lain macam tu yg terdetik dlm hati. Pregnant ke sbb date period lambat lagi. Buat tak tahu je. Lagi 3 hari nak period yg keluar tanda coklat dengan darah pink cair tu. Buat tak tahu jugak sebab memang tak berharap pun. Dah redha 100%🤣 Cuma bila hubby tegur “ayg ada bby ke” Sebab dia yg mabuk dah seminggu 🤣 Saya pun macam, kalau ada rezeki ada la kan. Jadi risau sebab saya kerja lasak + saya dah pernah gugur 3 kali + 1 ectopic pregnancy. Tu sekarang bila Pergi kerja memang berhati hati bila buat apa2 sebab jadi pape. Sekarang layan je semua rasa. Sebab tknak stress. Cuma banyak berhati hati je.

Kadang symptoms pregnant tu lebih kurang sama dengan symptoms nak period. Tak boleh nak bergantung sangat kat symptoms tu. Kalau 2 minggu lagi tak period lagi boleh test upt balik atau guna upt clear blue lagi accurate result

3y ago

2 minggu sebelum period breast sensitive, kerap kencing, letih, mengantuk. Husband muntah2. Lagi 3 hari nak period keluar coklat2 lps tu darah pink merah muda sikit, cuma 2 hari je. Lps tu sampai sekarang takda keluar pape.

tnggu lg 2minggu lps tu try test upt kalo -ve p scan dkt swasta

3y ago

Okk baikk

Hormon tak stabil mungkin?

3y ago

Baik puan. Terima kasih ya puan. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat puan sekeluarga. Aamiin Aamiin Yaa Rabbal Aalamiin

hormon kot