Simptom perempuan

Ada ke tau simptom perempuan?

7 Balas

Actually there are no specific symptoms other than the rates of the baby's heartbeats to determine the gender. Tapi orang tua dulu-dulu cakap kalau tengok perut (tinggi / rendah) boleh guess jantina lelaki atau perempuan, tapi kalau you pregnant 2nd time x dah boleh guess sebab rahim flexibility kita dah bertukar so dari aspect ni pun kita x boleh nak percaya sangat. Best way is through scanning either normal ultrasound scan or detailed scanning. Must remember bila kita masuk 2nd trimester hormon badan kita dah berada pd tahap yg tinggi which is estrogen and androgen, and akibat drpd penghasilan hormon ni, sbb tu kulit kita berseri-seri and akan mempunyai rambut yg tebal, juga extra hair on stomach kalau ibu perasan. Sesetengah ibu akan ada kulit kusam or dry skin all because of hormon badan yg tidak menentu. So the only way is do ultrasound scanning to check the gender.

Saya tau banyak orang tak akan setuju dengan jawapan saya, tapi kebanyakkan orang baby girl ada morning sickness, baby boy tak ada. Baby girl perut melebar ke tepi, baby boy perut lebih ke hadapan.

2y ago

kalau sy, baby boy, lansung tkde rasa apa2 . Tkde alahan apatah lagi morning sickness. lepas tu selera makan bertambah . sbb tu sangkut GDM

kulit glowing, suka manis, perut bulat, rambut lebat.... entah sy tulis je. sy pon belum bersalin 😆. dah la scan pon tak nampak baby pemalu

nak simptom ape tu? kalau simptom perempuan tu xdee. mmg dri lahir akn tau perempuan 😝😂 jgn marah ea momy.

Nnt gi scan je, xyh main teka teki 😅

simptom perempuan apa tu sis.. x phm

maksud peknen ank pempuan ke