Tanda nak pregnant

Ada ke org yg demam dulu sebelum tahu dia pregnant?

48 Balas

ada sis saya mcam tu... masa anak pertama saya demam batuk selesma berminggu jgak lah rasa ada jgak termakan ubat... tpi lepas seminggu tu rasa mual dah bila ingt balik sya dah lewat haid bila chak upt double line pekat sngat warna nya 🥰 terkejut jgak lah padahal sya mkan je obat tapi alhamdulillah kandungan sya kuat dn baby skrng dah 2 tahun4bulan... skrng tnga pregnant lagi baby ke 2 tapi alahan ke 2 nieh teruk sngat smpai 5 bulan msih lgi mual pening2x 😂

ada..sama macam sy pregnant anak no4 ni..demam pakej sekali gastrik teruk..2 hari berturut gi emergency sebab tak tahan sakit sgt hulu hati.masa tu sy xingat nak cek upt padahal dh lewat sehari.hari ke3 still sakit gastrik n demam , malam tu baru teringat period dh lewat , beli test n tgk2 double line terang.baru la tau sy demam n gastrik teruk tak hilang2 rupanya ada baby.bila dh tau pregnant hilang terus gastrik n demam tu..baik terus.

saya pakej kena kovid masa tu sis 😆tp nasib baik demam tak teruk. date kena kovid tu patotnya saya period.so ingat kan sbb kena kovid,risau juga. tunggu sampai hujung bulan baru cek upt. mmg positif terang benderang line nya 🤭 sis tunggu seminggu 2 baru cek mgkin lebih jelas. kalau risau apa2 jangan buat keje berat2 dlm tempoh tu. skrg dah 25w. doakan saya dipermudahkan urusan bersalin dan bersalin normal.🤗

Ada. Sy laa. Siap kena covid lagi. Time tu badan saya sakit sgt2 sampai menangis. Tapi bila check upt - ve je. Dah kena kuarantin hari ke 5 sy try buat upt lagi sbb period tak dtg2. Tau2 naik 2 line. Lepas habis kuarantin terus pegi klinik check dah 5week 🤭 skrg dah 28week. Doakan sy dipermudahkan segala urusan dan dpt bersalin normal. Aaminn 🤲

2y ago

saya 27w due 14/11

sy demam panas yang paling teruk sepanjang 30 tahun hidup. Selalu demam sy akan kebah semalaman je. Ni siap pakej sakit sendi & muntah sampai pedih perut. At first ingatkan influenza sbb ada simptom tapi -ve influenza & COVID. Alhamdullilah, lepas kebah demam & delayed period terus cek dan double line.

ada.. sy demam semasa bercuti d kundasang.. terpaksa pergi klinik d sana. sepatutnya ketika bercuti tu, waktu period sy tp sampai balik semenanjung period x dtg2. lbh dr 2 minggu lewat, try buat upt & result naik 2 line.. tak sangka pregnant☺️ skrg dah 13 mggu dah

saya. demam terok menggigil. tp xbrani mkn ubat sbb blom period. tp sbb xthn ,test je upt ,kalau negative,boleh mkn ubat. skli tgok,terang je double line. esok hari trus pegi klinik,konfirm pregnant. doctor bagi paracetamol je

Saya. Sebelum tuu kena vaksin booster then demam. Saje check, tengok2 naik double line. Lepas brp hari tuu, positive covid pulak haihh. Mmg sebulan tuu demam jee. Before tahu demam, after tahu pun demam.

Yaa ada. Saya mula tu taktau pregnant tapi period dah lewat. So tak kisah sgt sebab before tu pernah 2 kali lewat punca hormon. Then start demam gigil, sakit bahagian pelvis, ari2. Check2 hampir 12weeks.

Sy demam seminggu, siap main badminton konon nak keluar peluh taknak layan demam tu, apa sekali pergi cek, dr kata pregnant. Allah, perasaan time tu, 1001 perasaan ada. Sebab menunggunya 8 tahun. 🥹