Demam

Nak tanya,Sebelom Mommy2 tahu pregnant,mmg akan demam dulu ye?

99 Balas

Saya demam agak lama....6-7hri.. 3-4 hri mmg truk sgt.. Tido je.. sy dh jnis susah demam or sakit.. tpi msa tu xtahu.. ramai ckp Ada isi ke APA.. sy ckp x.. sebulan lepas tu xdemam tpi bdn RSa angin.. perut asyik xselesa.. rasa angin lain mcm..hri2 letak minyak pns n berurut... Masa tu Blum smpai trikh period.. so xpk lgsg pregnnt coz sy cicle 45 hri.. smpaila 1mgu+ xok juga perut.. kwn suruh cek upt.. tupon upt main2... Siang malam 2line.. pagi xde line.. trus g klinik scan tgok dh 2bulan+ 😘 alhamdulillah hadiah anniversary utk 1st bby

Sy husband yg demam. Entahla berkait ke tak. Hahaha. 😅 Sy pulak breast jadi bengkak daripada biasa, kalau nak datang period pon rasa bengkak breast tapi takdela sampai sakit denyut2. Sakit dia tu takle buat bincang sampaikan mak sy nak hantar pi hospital bimbang kenapa2. Alhamdulillah sy anak first dah jalan 17 minggu dah. Allah maha kaya sy takda alahan lagi stakat ni. Baby tau kot, mama dia kene berdikari sebab papa dia keje singapore. 😅😂 Alhamdulillah syukur nikmat Allah.

4y ago

Tula sis tau xpe..alhamdulillah skrg dh 7bln dh..kjp je demam tu..pastu mmy dia yg mbuk2 lak..pak dia dh ok😂

saya demam teruk mase masuk 3 bulan.. lepastu alhamdulillah Allah bagi saya sihat sepanjang saya hamil.. #no batuk #no selesema #no demam # no sakit tekak tambah i am teacher.. budak selalu sakit.. sebab saya ni jenis cepat berjangkit kalau ade org sakit.. skarang alhamdulillah saya dan 38 weeks.. tggu mase

anak first sebelum tau diri mengandung kene demam panas,jd lemah 1 badan masa tu lewat piyed 2 minggu mmg xterfikir mengandung masa tu igt musim penyakit baik dari demam tergerak hati nk cek.. naik 2 line 😂😂 siap golek tong gas nk niaga burger jual dlu xtau ada isi dah 😂😂

Betul.. mcm tu la sy juga.. syukur baby okey sbb masa demam tu ada makan ubat pontalon lepas tu makan panadol. Lepas tu minum air madu tapi pedas sangat sbb campur hirisan bawang putih, panas ulu hati.. bahaya pula bila diingat ingat tu tau.. masa tu belum tau pregnant.. 😬😬😬

Saya masa blom tau mengandung demam on off smpai xlarat nak keje ....perasaan lain mcm period pon lebih 2 minggu xdtng ingat kn period lmbat dtng rupanya dh mengandung 2bulan😂😂dh la masa tu saya buay keje yg berat2 alhamdullilah xada apa2 bby shat je masa dlm perut aktif sngat2

Kalau saya kne kencing kotor bila kencing je sikit2 tak puas smpai kne buat appointment ngn Dr.. Sbb Dr cakap ad darah dlm kencing lpas appointment bru kencing kotor dah xde amalkan minum air kosong banyak.. Lpas masalah kencing kotor tkde bru la tahu pregnant 🥰

Sy demam teruk.. 3x g klinik.. Dpt antibiotik panadol tp seminggu lebih xbaik2.. Last2 kwn kata cube buat upt test.. Kot2 pregnant... Sy buat je la saja try.. Skali btul2 2 line.. Alhamdulillah baby kuat sbb mcm2 antibiotik mkn..

Saya pun demam. Pakej anak beranak dan suami semua demam. Siap muntah2 semua. Husband ckp pembawakan budak ke. Main agak je dia. Tak sangka sebulan lps tu baru tau ngandung. Mmg masin mulut suami tu. 😅

Mula2 husband demam.. Lpas tu sye demam.. Lpas tu husband demam balik.. Tk expect pun pregnant.. Bila cek upt 2 line.. Alhamdulillah syukur setelah hampir 2 tahun.. #FirstBaby 😊