Cuma nak tahu

Hi, macam mana nak tahu tanda tanda pregnant selain period lambat n spotting ye?

3 Balas

tak semua orang mengalami spotting. normal pregnancy tak berlaku apa2 spotting / bleeding awak. mmg kena check UPT nk tahu kita pregnant atau x. ada yg sebelom period mengalami simptom2 mcm cramp, mual2, dan etc. ada yg tak. mcm sy 1st baby check upt sbb mmg delay period. xde simptom pape pon. 2nd baby pula boleh check upt sebab susu badan sy drop teruk dr amount biasa. ini mmg sy check upt sebelom delay period. sbb sy rasa sy pregnant. skrg baby dh 5m.

Spotting tu takda sis. Kalau kerap spotting tu tak normal. Depends, kadang ada orang tak sihat. Key nya kena check guna upt. So boleh detect pregnant atau tidak.

Kena check UPT awak. Macam saya simptom sama dengan period. Kalau ada spotting tu tak normal melainkan dah check dengan doktor dan doktor kata normal.