Ttc prgnancy😢

Ada ke mengandung seminggu slpas priod.. mksd sya sllu kita kna tggu waktu subur baru kita cek upt kan.. ade x kat sini mngandung masa spatt nya waktu subur tapi bila test upt double line???

Ttc prgnancy😢
2 Balas

Jap, untuk cek waktu subur guna opk (Ovulation Predictor Kit) kan? Upt (Urine Pregnancy Test) utk cek pregnant ke tak? Opk ni kita guna throughout cycle nak tgk bila waktu subur. Bila double line terang, waktu tu la subur, sesuai la bersama kalau plan nak anak. Andai kata tak datang period, baru kita guna upt nak cek pregnant ke tak, result positif tak kira terang ke tak line. (Jarang2 ada je org yg mcm dtg period tapi sbenarnya pregnant, tapi yg macam period tak period. Sbb my mom pernah jadi mcm tu dia cerita, smpai 3 bulan baru tahu pregnant rupanya) Mcm awak, better confirm betul2 la positif ke tak tu

uih awalnya nak check mengandung ke tk seminggu selepas period 🤔 ke tersilap antara OPK dgn UPT? sbb kalau nk dikata lekat dan berlaku persenyawaan masa waktu subur pun, saya tak rasa UPT akan terus naik double line waktu tu. Ambil masa few weeks juga. Kalau mcm tak yakin dgn test ni, boleh jumpa doktor cakap nk check beta HCG. Dr level HCG boleh tau mengandung dan dlm lingkungan minggu yg keberapa.