Makan durian

Ada ke kat sini ibu2 baru 10week makan durian ? 😂 . Saya terliur la nk makan durian tapi takot. makan 2 ulas je mcm x puas .

3 Balas

Makan ikut kemampuan badan. Cuma kena ingat durian ni tinggi gula. Kalau suspected gdm atau ada family history diabetic selalunya tk digalakkan melantak durian byk sgt. Tp sy awal pregnancy pun sekali mkn dlm 7-8 ulas. Makan sikit sikit sbb nk nikmati durian dlm 4-5 hari 😂 dan banyakkan minum air masak lepas tu. Skrg 28w dah. Baby pun sihat alhamdulillah. Maknya terlebih sihat 😂