MAKAN DURIAN

Kalau saya teringin makan durian tapi awalnye makan 3 ulas utk lepaskan mengidam, kemudian malam ibu saya suruh habiskan durian tadi dlm 6 ulas jadi saya terus makan tanpa toleh.. Adakah akan ada ape ape risiko saya takot.. Dkt 10 ulas saya makan astafirullahalazim tapi takde sakit ape ape pon sekarang... Saya pregnant 20 minggu #bantusharing #seriusnanya #mommybuntu #jangandibully

2 Balas

Lepas dah makan 10 ulas tu, better stop dan jangan makan lagi yang baru. InsyaAllah takde apa, dah termakan dan takde sakit perut. Macam saya, pernah juga melantak durian. Masa tu saya pregnant dah 7 bulan (3rd trimester) . Teringin sangat. Kebetulan pula musim durian. Dari awal mengandung saya mmg tahan diri daripada makan durian. Tapi bila musim durian, semua orang post pasal durian dekat media sosial. Tu yang makin teringin. Saya makan tak terkira berapa ulas selama seminggu. Alhamdulillah, selamat. Cuma berat badan saya naik mendadak. Almost 10 kg daripada berat badan on previous check up. Terus kena repeat test air gula. Alhamdulillah, tak gdm #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Terima kasih 🤭🤭