Trimester pertama

8 minggu bolehkah makan durian ? Sebab tadi ada makan durian dlm 5 ulas...takot jugak...

14 Balas

2nd pregnancy sy 5w slepas mkn durian mlm nya start bleeding esok pagi nya gugur. nasihat sy cuba elakkan mkn durian dlm 1st & 2nd trimester. skarang sy dalam 3rd pregnancy 7w4d nama nya durian sy cuba elakkan kalo stakat nak rasa sy beli yg perisa durian saja bukan buah nya asal dpt merasa 🤭

sy makan msa 9w cuma 2 ulas je sekali makan. mula² makan rasa panas jgk badan smpai x boleh tido 😂 alhamdulillah takde apa² jadi. maybe kesan durian ni depends kt tubuh msg². mcm sy x berani nk makan nenas walaupun doktor kata boleh 😂

mcm sy penah ada sjrah keguguran,so msa ank pertama dlu 7bulan bru makan durian...mmg xbrni jaga btul2,skrg tgah hamil ank kedua 5bulan...dh makan dh durian,tp cukup 3ulas sja skdar lepaskan ngidam...

awal² kandungan better xpyh kalau ade sejarah keguguran. kalau dh kandungan besar 3rd trimester xpe. in Sha Allah. sy pon teringin nk mkn jgk. tgk masuk 3rd trim,bru nk mkn.

Boleh, makan berpada. Elok mkn sikit then tgk reaksi badan. Yg penting jgn overthink. Also elakkan mknn durian byk sgt sbb blh naikkan gula dlm darah

ikut badan sis.. sy 14w mkn 2 ulas kecik je, esoknya panas peruttt, demam.. terus x berani nk mkn lg.. pdhal sblm preggy elok je telan byk2 😅

ada stgah org okay makan, ada yg tak. minta awak okay la. tapi lepas ni cuba elak dari makan . risau juga.

Setengah kdg okey ja, saya tembikai pun tak boleh makan😅

Sebab awak dah termakan…jd kene minum air masak banyak2

ikut bdn Aada baiknya 1 ulas saja ckup bg awal prgncy