rambut gugur selepas bersalin

Ada ke ibu2 yang rambut gugur lepas bersalin. Macam mana nak rawat?

15 Balas

Xtau ada rawatan ke x sis.. klau sy pula rmbut gugur tu akan stop sendiri. Waktu rambut mula gugur pun benda paling sy susah hati nak buat cuci rambut dan sikat rmbut. Lepas cuci dan sikat rambut mmg rmbut gugur banyak sangat berbanding waktu kepala dan rmbut kering.

5y ago

Guna shampoo lespettua sis..mmng bagus tuk ibu lepas bersalin 01131493846

Sy la tu. Haha. Tp normal kalau gugur rambut lpas bersalin. Xleh nk ckp byk ggur tu. Lg bangun tido. Rasa dh botak dh kepala ni byk sgt yg gugur. Weekend ni nl g ptg pendek. Tu je ubatnye. 😂

Sis dah cuba pkai shampoo khas utk kurangkn rambut gugur? Kalau blm try, cuba try shafi shyla. In Shaa Allah berkesan.

Nama dia post partum hairloss.. biasa 6 - 1tahun utk pulih. Ad yg lebih pd tu.. tabah jela hati ini.. 😅

normal sbb hormon sis . sy pon mcm tu . lame juga nk elok . nt ank da 2thn bru kurg sikit2 gugur ny .

Saya smpai skrg alami nya. Smpai sy trpksa potong rmbut pendek.😅 anak da 1 tahun 5 bulan

Sama lah sis, saya pun tengah mnghadapinya. Dah buat macam2, tetap sama 😅

Guna shampoo lespettua sis..mmng bagus tuk ibu lepas bersalin 01131493846

sama rasa mcm rambut da nipis sgt 🤣

Letk aloevera dlm shmpoo. Sy pkai aloevra guardian